Tuesday, June 29, 2010

Edit and Post Ur Photos..














































Thursday, June 24, 2010

Pangkor and Holiday

Tarikh: baru beberapa minggu lepas je...dh lupa tarikh..hahhaha
Hari : Khamis, Jumaat dan Sabtu (tido kat rumah joe)
Masa: Awal Pagi Khamis bertolak, petang tu sampai kat jeti Lumut....cantik, jeti yg best ever...
Aktiviti: Bercuti bersama Encik Joe and His family....
Kenangan yang best.....ada ramai orang kat sana, yg best depa semua orang luar..bukan orang malaysia pun..orang siam...hehehhe.....
Beberapa minggu sebelum tu, Encik Joe dh ajak kami p jalan-jalan, tapi kami dan encik Joe tak free, jadi last2, hari khamis tue..dia suruh book 10 hari bulan 6....dia cakap lapangkan hari khamis 10 . 6.2010..sebab dia nak bawa kami p bukit merah....sapa tak syok, kalau ada orang offer nak bawa g jalan-jalan, kami pun syok la...dah orang nak bawa....hehehhe....best sangat..
Antara aktiviti yg kami lakukan bersama-sama kat sana.....p melawat tembok besar cina( ala tembok besar cina yang kecil tue)....lepas tue, p memberi ikan makan..( feeding fish)...lepas tue, kami p berenang-renang kat kolam renang di hotel yg kami sewa tue...best woo...kawan-kawan yg nak p bercuti , boleh la hubungi hotel kat sana...depan beach...so nice view, so so so so meletop....sangat nice.....
Kat bawah nie, ada beberapa keping photo2 yg telah saya pilih untuk letak kat blog saya..kepada readers yg nak tgk pic lain...boleh tgk kat fb saya..kalau anda jadi friend saya la..kalau anda bukan friend saya...no entry la...hahahhha...




Kat situ, pasir di pulau pangkor sangat sejuk, basah2 sejuk2, macam air teh ais la..hehehhe..kalau korang suka teh ais, mcm tue la sejuk pasir kat sana waktu kami bersiar-siar first tempat kami jalan-jalan...





Nie pulak, hari kedua ...kami p snukeling....best wooo...ada gamat bodo ( teringat kat seseorang bila sebuat gamat nie) yang pasti org yg aku teringat tue bukan kamu..ok...orang lain....Not Girl @ Kurap Cat yang selalu dok berFb yg aku tue..hahahhaha...gamat bodoh tue byk sangat, susah nak snukeling, kalau u guys nak berenang make sure beli kasut crocks..baru boleh berenang..best wei, berenang kat sana...air dia crystal clear.......tu yg best...ada coral lagi...





Masa nie, kami ramai-ramai p tunggu bot, naik bot la..takkan nak naik jet ski kot...hari tue kami dh naik jet ski, semua dah cuba jet ski...best woooo...jom la kawan-kawan yg xpernah p sana, kita p sama-sama....

Nie masa aku dok kat jeti di pulau pangkor...kena posing kat feri la, kalau tak, takde tanda sampai pangkor..hahahahha....






Nie semua anak-anak Joe, hehehehhe....termasuk lah yg dua kat depan tue...hehehhe.......best sangat percutian mcm nie...






Byk sangat gambar yang encik Joe tangkap, tak larat nak upload kat fb...nanti org lain jeles pulak..kami p bercuti tak ajak kawan-kawan yg lain...hehehhe...





Masa nie, kami dok buat teknik bergambung....dragon ball...








Nie first pic kami mula2 nak bergabung.....







Nie hari senukeling tue....dh nampak mcm pegawai pantai pulak yg kat tepi dua orang tue...hehehhe...kacak lagi...






Nie sah2 la masa aku dok tengah berengan sorang2 kat tengah laut..hehhehe...










First sampai kat pulau nak bersnukeling tue....










life guard ...very handsome boy..hahahha...










Life guard berposing...












Yg nie, masa kat tempat tembok besar cina tue, ada sekor kura-2, teringat kat kura2 adam wahidi, rindu la..that y dok peluk kura2 tue..hahahhaha..

















Nie gambar masa kat dalam apartment kami sewa..pagi2 dh siap nak p bersnukeling , wow...very and very and very xcited...hehehhe....










Monday, June 7, 2010

Transparenting ur laptop..hahhahahah..






















Penat aku nak buat laptop aku jadi transparent..hohohoho..nie la hasilnya..

Thursday, June 3, 2010

I LiKe ThiS SonG VeRY MUCH...


video

MENYESAL..

Semula Ku Tak Yakin

Kau lalukan ini padaKu

Meski Dihati Merasa

Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia

Bila Cinta Tak Lagi UntukKu

Bila Hati Tak Lagi PadaKu

Mengapa Harus dia yang Merebut DiriMu

Bila Aku Tak Baik UntukMu

Dan Bila Dia Bahagia DiriMu

Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

TerKadang Ku Menyesal

Mengapa Ku Kenalkan dia PadaMu

Bila Cinta Tak Lagi UntukKu

Bila Hati Tak Lagi PadaMu

Mengapa Harus Dia Yang Merebut DiriMu

Bila Aku Tak Baik UntukMu

Dan Bila Dia Bahagia DiriMu

Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal

Mengapa Ku Kenalkan dia PadaMU...

Lagu ini aku tujukan kepada seseorang aku benci dalam hidup aku..forever..kalau kamu yg dibenci ..lagu ini untukMu la..hahahha..

Wednesday, June 2, 2010

Pada Suatu Petang..



Pada suatu hari ....yang agak2 petang la, aku rasa.....tiba2, seorang kawan aku kat fb ajak p McD ...sebab hari tue aku tak makan lagi...so, aku pun ikut la kawan fb aku tue.....masa aku nak p mcD...aku ajak member baik aku yg dok kat aman damai tue..nama adam wahidi...aku nama pak arab( orang selalu panggil aku arabic)...bukan aku nak pun orang gelar nama aku arabic..tapi dah kawan-kawan panggil aku dengan nama tue..aku terima ja..lagipun..muka aku ada la sikit-sikit arab..hehehhe ..jangan marah..aku saja ja nak buat lawak kat cerita nie.....masa aku ngan adam p jalan nak ke McD...seperti dalam gambar kat bawah nie...kami berdua p jalan sama-sama..hehehhehe..




Dalam perjalanan tue, adam wahidi yang berjalan kat belakang aku tu, tiba-tiba terdengar suara orang memanggil nama nya...dia pun toleh belakang...tgk la, ada sapa yang panggil nama dia...

tengah-tengah toleh belakang..tiba-tiba terpancar satu cahaya putih....ala cahaya flash la...kan dok depan kamera...orang tangkap gambar la..takkan cahaya kilat kot...hari tue takde hujan..ish2..jangan dok fikir cahaya lampu suluh pulak...aku punya la bara...aku pun toleh belakang jugak...aku nampak si adam berposing hebat ...hehehhe..




Adam wahidi yang toleh belakang ...lepas nama dia dipanggil, terus berposing..ala , posing ala2 artis la...takkan nak posing mcm model yg dok berposing kat USM besar tue kot...hampa nie...jangan dok fikir mcm tue..depa tue lain...hahahhaha...Macam2 gaya adam wahidi berposing..penat la aku nak tunggu dia..aku pun jalan la.....



Last2..dia pun macam dah sedar aku berjalan..dia pun cakap kat aku..nie last pose..hahahha...aku kata, ok2 tapi aku nak jalan dulu..satg penat pulak..perut dah berbunyi nie...






Adam wahidi pun berlari kat aku..kami jalan sama-sama...penat jugak jalan kaki..bukan kami tak mau naik motor..satg , nak parking pulak.................................kena bayar...ish2, semua duit-duit, duit...hahahha...kami nie bukan ada kilang buat duit mcm sorang tue la..yg kaya -raya..ada kilang buat duit kat belakang rumah dia..hahahha..jangan terasa tau...bukan kamu yang aku maksudkan tue...hehehhe..






Kami terus berjalan dan berjalan..dan berjalan meninggalkan tasik harapan...bukan meninggalkan harapan..just tinggalkan tasik...hehehhe..nun kelihatan begitu indahnya tasik di mata aku...cuba kamu lihat kat gambar nie...cantik kan tasik harapan....kalau korang rasa tak cantik..jangan pandang...hahahha..




Aku toleh belakang, aku nampak ...jambatan kat tasik harapan...lepas tue, mata kau berpaling kali kedua..baru aku sedar..jambatan yang aku lihat tadi, ada dua ...satu kat hujung sana tu...satu lagi kat sini...boleh tengok kat gambar di bawah nie...hehehhe..






Beberapa minit berjalan, kami pun sampai la kat mcD....lepas dah sampai..perut pun berbunyi..aku pun p pesan Burger yg paling besar...tak tau la, depa panggil nama apa burger tue..dah lupa...hehehhe...adam wahidi pesan ayam mcD..sebab dah lapar sangat-sangat nie...dia pesana yam la...kalau pesan burger...tak kedarah la..mesti mati kelaparan...sebb western food bukan makanan rugi orang malaysia mcm adam nie....heheheh...bukan mcm sesetengah orang tue, kalau nak makan...reti makan makanan barat jer...wtc la...hahahha..bukan wtf..tak baik mencarut...wtc tu..maksud nya what the chicken...tengok la, kat bawah nie...ayam besar..sangat rangup..lazat...terliur aku tengok...heheehe...










nie lagi...ni tangan aku la...biasa la orang putih...kan keturunan arab2 sikit..tu yg warna kulit aku putih..kepada pembaca jangan dok jelas tau..nie cerita aku..bukan cerita kamu...kamu boleh baca je..kalau nak komen..komen..jangan dok mengeji...kalau nak keji..p keji kat blog lain...ok..ada faham..kalau tak faham...sah2 la kamu tu tak pandai dan tak reti bahasa...





Masa dok pegang ayam tu, tiba-tiba, tanpa diduga...sahabat baik kami yang kat facebook datang...hehhehhe....korang mesti kenal sahabat baik kami nie..... dan duduk sebelah aku...hehehehe....dia yang bernama helmi kacak...dok kat sebelah aku..kami bertiga share ayam yg kami beli tue....lihatlah...................................................ayam spicy and ayam biasa...sama sedap..nyam..nyam..nyam..rangup..hehhehe..adam wahidi dok bezakan ayam nie..tengok la, kat pic bawah nie.....soronok nampak dia pegang ayam tue....


Bila aku lihat muka adam wahidi, terpancar akan kegembiraan dan tiba-tiba saja aku terkenang kisah dulu...ala kisah aku dengan helmi kacak la....masa tu waktu dah hampir pukul 12.00 malam...dek kerana kelaparan tahap penduduk di somalia, aku dengan helmi kacak p sungai dua...p KFC....yang best tue, aku tak tahan tengok muka helmi kacak....masa pegang ayam kfc, dia senyum sebijik macam adam wahidi...adakah depa dua nie...saudara?? persoalan...betoi kah...hehehhhe..









helmi kacak dok melawak dengan aku..aku ingat dia nak cubit telinga aku..rupa2 nya dia saja nak posing bagi nampak manja depan kamera...hahahha..biasala, kalau dah kacak..memang dia nak kontrol kacak la...satg ada pulak yang jeles..hehehhe....hampir sejam kami dok kat mCD..tanpa disedari, jam kat tangan dah hampir pukul 6.00...wwoooooo...dah lama kami kat sana..so, kami kena teruskan perjalanan balik kat desa aman...biasalah..hari tue, awan pun mendung..tanda -tanda nak hujan...kami apa lagi ..berlari -lari lah nak balik aman...nak kutip baju...bukan nak kutip hutang..jangan silap....








Masa depan gate sungai 2..tiba2 adam wahidi wak keluaq ayat macam nie..hey arabic, u nampak kacak hari nie...satu pujian aku dapat hari tue...tapi, aku yakin ada sesuatu yang tersembunyi dalam ayat pujian itu...aku terima pujian itu dengan hati yang tenang....hehehhe..umpama oleh yang dapat pujian la...bila orang puji kita cantik or kacak...mesti kita rasa mcm dunia nie kita yang punya...hahahha....lawak jer ok....adam berkata " arab, hang bawa benda nie"..aku tak mau bawa...aku menolak nya.....






Kami terus jalan masuk kat dalam kampus...tiba2, adam wahidi cakap lagi kat aku..dia suruh aku bawa gelas mcD yang tak seberapa tue la...gelas fifa..world cup...korang dah dapat ker? gelas mcD tue...mesti korang belom dapat lagi..lekas-lekas p beli kat mcD...jangan dok gatai mai mintak kat aku dah ler...hehehhe.. dah aku tak mau pegang..adam suruh jugak pegang..last2..kami bertengkar kat situ la...








adam suruh lagi...aku cakap , tak nak..tak nak..tak nak....




adam wahidi paksa jugak...aku bilang tak nak..tak nak...berapa kali dah aku mau bilang sama kamu adam wahidi....





dia paksa jugak aku bawa gelas tu..kami bergaduh besar la...then, baru aku perasan ada mata memandang kami berdua..waktu tengah asyik dok berkelahi tue...ada orang kat belakang kami dok rekod...hahahha...malu la..














Nak cover malu..kami berlakon la...berlakon mcm tak da apa2 yang berlaku...buat2 dok berpura-pura nak pegang gelas tu...hahahhaha





Lepas dah tak larat nak berkelahi dengan adam wahidi nie, aku pun ..bersetuju lah dengan agreement yg kami dua buat...pegang sama-sama...perjanjian damai telah dimeterai...kami pun berjabat tangan..tanda kami setuju..











kami berjabat tangan....tanda dah habis cerita...tapi kan..masa nak balik tu kan..ada kan..orang tu kannn...dia kann...jatuh kan...hahahha....






masa dok jalan-jalan tiba2 si adam nie...tergelincir nak jatuh kat dalam tasik..nasib baik ada super hero mai menyelamatkan dia....









Tiba-tiba datang superhero yang mantap..kacak ....disukai ramai...di puji oleh kawan-kawan yang hero nie cute ..comel..hahhaha....serius, kawan-kawan dok puji hero nie....teka lah, sapa hero nie...






Hero nie la yg datang ...selamatkan keadaan...nama dia helmi kacak..hahhahha...jangan marah...





































































































































LinkWithin

Related Posts with Thumbnails